Identificaciócolla Mans amigues a l'auditori de Girona PDF Imprimeix Correu electrònic

Concert de cant coral CANTEM EN LLIBERTAT

Després del que podríem qualificar d'assaig general a la Jonquera, el diumenge 22 de juny es va desenvolupar el concert "de debò" a l'auditori de Girona. La colla sardanista MANS AMIGUES, de Cassà de la Selva, hi va posar el seu granet de sorra tot ballant les conegudes sardanes l'Empordà i És la moreneta, mentre les 18 corals juntes hi posaven la veu. L'acte és una iniciativa de  l'Agrupació Coral de les Comarques de Girona, en commemoració del tricentenari de 1714.

En podeu veure totes les fotos i dos vídeos de la diada en els enllaços adjunts. En un vídeo tenim la colla MANS AMIGUES interpretant la sardana l'Empordà, i en l'altre tenim una interpretació de els Segadors, himne nacional de Catalunya, a càrrec de tots el cantaires, amb el suport musical del grup de folk i música tradicional els Groullers

.

 

.més fotos aquí

.

Darrera actualització de dimecres, 25 de juny de 2014 08:44
 
nit dels músics 2014 PDF Imprimeix Correu electrònic

Record emotiu per en Carles Planas a la 39a. NIT DELS MÚSICS

 

Semblava que, igual que l’any passat, el temps tornava a fer de les seves i un ruixadet havent dinat va tornar a posar l’ai al cor als organitzadors. No obstant això, la situació es va anar arreglant i la XXXIX edició de la Nit dels Músics es va fer a la plaça de la Coma, el seu lloc habitual.

 

 

Una cinquantena llarga d’instrumentistes varen fer vibrar una vegada més el nombrós públic que omplia la plaça de la Coma. Sota la batuta de l’Antoni Mas, es varen anar interpretant sardanes de compositors locals o vinculats amb Cassà : NENS I NENES DEL 37, d’en Francesc Camps; ENCARNA, d’en Joan Coll; MANS ENLAIRE, d’en Pere Camps; LA GOTA D’AIGUA, d’en Pere Mercader; LA NIT DELS MÚSICS, de l’Antoni Mas; i, com no, EL SERENO, d’en Josep Coll, l’himne de la Nit.

En aquesta ocasió es va tenir un record per al músic local Carles Planas, que ens havia deixat feia ben poc.  Pràcticament totes les cobles en què havia actuat hi eren representades, àdhuc alguns instrumentistes de la Principal de Porqueres, que era la darrera formació en la qual havia actuat.

A mitja part hi va haver-hi unes emotives paraules del president d’Amics de la Sardana i, en nom dels sardanistes locals i de l’Ajuntament de Cassà, es va donar uns records als familiars d’en Carles, presents a l’acte. Després, enmig d’un gran silenci i amb els músics dempeus, el tenora Quim Reixach, excompany seu, va interpretar el Cant  dels ocells.

L’acte, organitzat com de costum per Amics de la Sardana de Cassà, comptava amb el suport de l’Ajuntament de Cassà, la Diputació de Girona i el Centre de Cultura Tradicional i Popular Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

...més fotos aquí

Darrera actualització de dimecres, 25 de juny de 2014 10:06
 
« IniciAnterior12345678910SegüentFinal »

Pàgina 7 de 22

Agenda
Funciona amb Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.