IdentificacióEnsenyament PDF Imprimeix Correu electrònic

El curset i les trobades infantils

La tasca que desenvolupa l'entitat d'Amics de la Sardana en el camp de l'ensenyament comença amb un curset d'aprenentatge a l'escola (gratuït per als socis) i continua amb la participació voluntària a les diferents trobades sardanistes infantils de les comarques gironines. A més, per a qui hi tingui interès sempre hi ha la porta oberta a formar part de les colles de competició i millorar la seva tècnica sardanista.

trobades infantils

 

 

El curset

Des de 1974, cada any realitzem un curset d’ensenyament de ballar sardanes, que actualment té lloc els dissabtes dels mesos de gener, febrer i març. A més del punteig hem fet moltes altres activitats:

  • Tota mena de jocs: d’audició, de psicomotricitat, jocs de taula (encreuats, dòminos...) relacionats amb la sardana
  • Col·lecció de Cromos de temàtica sardanista
  • Audició de músics en directe
  • Projecció de vídeos
  • Activitats J Clic d’informàtica
  • Iniciació a la pràctica dels punts lliures

 

 

a sobre, la cobla Selvamar ofereix desinteressadament una sardana aprofitant un assaig; i a sota, tot el grup el dia de la cloenda del curset 2007

 

l'aprenentatge, clau per a la continuïtat de la dansa

 

Des del seus inicis l’any 1975, l’entitat Amics de la Sardana sempre ha vist molt clar que la base de la promoció de la nostra dansa passa per ensenyar-la als més menuts. Tant és així que el primer acte que es va fer va ser un curset d’aprenentatge. Des de finals dels anys setanta, que veníem participant a Girona a les trobades de la sardana a l’escola, aquesta magnífica iniciativa de la locutora de ràdio Girona, l’estimada Francina Boris. Més tard vàrem formar part del grup dels fundadors de l’Agrupació de Trobades Sardanistes Infantils de les Comarques Gironines.

primer curset d'ensenyament, a la temporada 1974-75

any 1979: trobada de la sardana a l'escola a Girona
Darrera actualització de dissabte, 16 de febrer de 2013 12:39
 


Funciona amb Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.