IdentificacióHistòria dels concursos PDF Imprimeix Correu electrònic

El 18 de juliol, data dels primers concursos

El primer concurs de colles sardanistes que es va fer a Cassà fou el 18 de juliol de 1944 a la plaça de la Coma (aleshores “General Franco”), organitzat per “Educación y Descanso”, amb les colles Primavera i Rebrolls de Primavera com a participants destacades. La primera colla cassanenca fou la colla Primavera.

concurs la Coma 1946

la colla Rebrolls de primavera en un concurs a la plaça de la Coma, l'any 1946

N’hi hagué també els anys successius, fins el 1948, amb la incorporació de la Infantina, i se celebraven el 18 de juliol.

Quadern de notes de la colla Rebrolls de Primavera, des dels seus inicis

 

Canvi de data: els concursos es traslladen a la Festa Major

Després d'un any sense concurs, reapareixen a l’any 50, ja en el marc de la Festa Major i organitzats per la U.D. Cassà, els diumenges a la tarda. La colla local eren els Dansaires cassanencs.

concurs de Girona

concurs de Girona

Després de cinc anys ininterromputs, es deixen de fer, llevat de l’any 1958 en el qual es va fer un homenatge a en Josep Coll.
El del 1959 va ser suspès per la pluja i ja no se’n va fer cap més.

24 anys després torna el concurs de colles a Cassà

Any 1982: després de vint-i-quatre anys, la comissió de la Festa Major organitza un concurs vàlid per al campionat Comarcal de Catalunya i colles lliures. L'acte té lloc el diumenge 6 de juny a 2/4 de 12, al camp de futbol. La colla Xaloc, de Barcelona, s´imposa en grans i la Joia nostra, de Bescanó, en juvenils. Té un gran èxit malgrat estar mancat de representació cassanenca.

concurs 1982

 

El 83 i el 84 no va haver-hi concurs però es reprèn amb forCa l´any 85, ja amb participació cassanenca, sota l'organització d'Amics de la Sardana. Cliqueu sobre l'enllaC /les colles per a més informació a partir de 1985


Darrera actualització de dijous, 27 d'agost de 2015 10:38
 


Funciona amb Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.